Ananásová trasená torta
19. 8. 2011
Čas prípravy: 25 min
Potrebujeme:
Cesto:
300 g polohrubej múky
1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
220 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
3 vajcia
250 ml mlieka
250 ml oleja
Plnka:
ananásový kompót, kúsky (hmotnosť po odkvapkaní asi 560 g)
250 ml smotany na šľahanie
1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
Postup:
Na cesto zmiešajte a preosejte múku s kypriacim práškom, pridajte cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešajte hladké cesto. Vylejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm. Formu vložte do rúry a pečte asi 25 minút. V predhriatej elektrickej rúre pri 180°C, v nepredhriatej teplovzdušnej rúre pri 160°C, v nepredhriatej plynovej rúre na stupni 2-3.
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojte. Polovicou krému potrite spodný korpus, priložte druhú časť korpusu a mierne pritlačte. Druhú polovicu krému natrite na strany a povrch torty. Pred podávaním nechajte tortu na 1-2 hodiny stuhnúť v chladničke.
Plnka:
Na plnku vlejte do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l ananásové kúsky aj so šťavou. Prilejte šľahačku a pridajte puding bez varenia a smeta-fix. Nádobu pevne uzavrte vekom. Niekoľkokrát intenzívne potraste (celkom 15-30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešajte metličkou alebo vareškou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.