Chutná torta
19. 8. 2011
Potrebujeme:
Cesto:
250 g polohrubej múky
60 g práškového cukru
130 g masla
1 vajce
Plnka:
400 ml smotany na šľahanie
¾ kg tvarohu
6 vajec
50 ml ovocnej šťavy
60 g hladkej múky
30 g jemného kukuričného škrobu
350 g práškového cukru
Na zdobenie:
čerstvé ovocie: jahody, kivi, mango
5 g tortového želé v prášku
Postup:
Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom. Pridajte vajce, múku a vypracujte hladké cesto, ktoré odložte na 40 min. na chladné miesto. Tortovú formu vymastite a vysypte hrubou múkou po celom obvode. Odležané cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru kruhu a opatrne ho preložte do formy tak, aby sme ním pokryli jej dno i boky. Navrstvite plnku a dajte piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 °C na 60 min. Po upečení a vychladnutí vyberte tortu z formy, obložte ju nakrájanými kúskami ovocia, ktoré zalejte pripraveným tortovým želé.
Plnka: Smotanu vyšľahajte. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom, z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Vyšľahanú smotanu miešaním spojte s tvarohom, vymiešanými žĺtkami s cukrom. Potom do tejto masy postupne pridávajte tuhý sneh z bielkov, ovocnú šťavu, múku, kukuričný škrob. Dobre zmiešajte.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.