Čokoládová torta s mandarínkami
19. 8. 2011
Čas varenia/pečenia: 20 min
Potrebujeme:
3 vajcia
75 g cukru
3 vanilkové cukry
60 g hladkej múky
30 g škrobu
1 ČL prášku do pečiva
2 konzervy mandarínok
75 g mliečnej polevy
biely rum
¾ kg smotany
lístky medovky
soľ
Postup:
Z bielkov, soli a pár lyžíc studenej vody ušľahajte tuhý sneh, pridajte cukor a vanilkový cukor a žĺtky. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a škrob, pomaly pridávajte do vzniknutej hmoty a premiešajte. Cesto nalejte do pripravenej tortovej formy s priemerom 26 cm), vyloženej papierom na pečenie, pečte asi 20 min. na 200 °C. Necháme vychladnúť!
Mandarínky nechajte odkvapkať, polevu rozpustite vo vodnom kúpeli a trochu ich nechajte vychladnúť. Korpus vyberte z formy, pozdĺžne rozkrojte. Niekoľko mandaríniek si dajte na ozdobu bokom, spodnú časť korpusu pokvapkajte rumom a nahusto poukladajte mandarínky.
Polovicu smotany ušľahajte, pridajte 1 vanilkový cukor a polovicu polevy. Rovnako postupujte so zvyšnou smotanou. Asi 1/3 celej hmoty rozotrite na mandarínky, položte druhú časť korpusu a potrite zvyškom šľahačky. Povrch ozdobte mandarínkami, môžete tiež pridať aj lístky medovky alebo strúhanú čokoládu.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.