Jadranská torta
19. 8. 2011
Čas prípravy: 90 min
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
60 g práškového cukru
60 g hladkej múky
20 g kakaa
2 PL oleja
Krém:
200 ml mlieka
100 g krupicového cukru
20 g maizeny
1 žĺtok
50 g zomletých opražených
lieskových orieškov
150 g masla
300 ml šľahačky
30 g cukru
Poleva:
100 g čokolády na varenie
20 g stuženého pokrmového tuku
Postup:
Cesto: Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešajte polovicu práškového cukru. Žĺtky a druhú polovicu práškového cukru vymiešajte dopenista a zľahka spojte s bielkovým snehom. Pridajte preosiatu múku a kakao a za stáleho miešania prilievajte olej. Cesto vylejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pečte vo vyhriatej rúre asi 30 minút
Krém: Krupicový cukor, maizenu a žĺtok dobre rozmiešajte v mlieku a za stáleho miešania priveďte do varu. Hneď odstavte a kašu za občasného miešania nechajte vychladnúť. Vychladnutú kašu pridajte k zmäknutému maslu a dohladka vyšľahajte. Do maslovej hmoty pridajte pomleté oriešky. Krém nahrubo natrite na cesto a nechajte v chlade stuhnúť.
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľahajte dotuha a natrite na krémovú vrstvu. Z čokolády na varenie a z tuku pripravte čokoládovú polevu a potrite ňou povrch torty. Keď stuhne, tortu ozdobte zvyšnou šľahačkou a celými lieskovými orieškami.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.