Kokosová torta
19. 8. 2011
Potrebujeme:
4 vajcia
300 g práškového cukru
8 PL vody
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Plnka:
4 dl mlieka
4 PL polohrubej múky
250 g masla
200 g práškového cukru
šťava z 1 citróna
100 g kokosovej múčky
Postup:
Žĺtky vymiešajte s polovicou práškového cukru do peny. Za stáleho miešania postupne pridajte vodu, preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva a vmiešajte sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom cukru. Cesto vylejte do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre upečte. Vychladnutý korpus vyklopte, prekrojte na tri časti a naplňte dvoma tretinami plnky. Vrch aj boky natrite zvyšnou plnkou, posypte kokosovou múčkou a ľubovoľne ozdobte.
Plnka: Z mlieka a múky uvarte hustú kašu. Maslo vymiešajte s práškovým cukrom do peny a vmiešajte do vychladnutej kaše. Pridajte citrónovú šťavu, kokosovú múčku a vymiešajte do hladka.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.