Mrkvová torta
19. 8. 2011
Potrebujeme:
6 vajec
2 PL ovocného likéru
100 g vlašských orechov
200 g práškového cukru
40 g polohrubej múky
1 PL citrónovej šťavy
260 g uvarenej mrkvy
trocha mletej škorice
80 g strúhanky
½ prášku do pečiva.
Citrónová poleva:
2 PL mlieka
200 g práškového cukru
1 PL citrónovej šťavy
Postup:
Žĺtky vymiešajte s 2/3 cukru, škoricou a citrónovou šťavou do peny. Postupne za stáleho miešania pridávajte uvarenú nastrúhanú mrkvu. Nakoniec zľahka primiešajte tuhý sneh ušľahaný z bielkov a zo zvyšného cukru, pomleté orechy, strúhanku, múku, likér a prášok do pečiva. Cesto dajte do tortovej formy vymastenej tukom a vysypanej múkou. Vložte do vyhriatej rúry, po asi 15 min. teplotu rúry znížite a tortu dopečte.
Upečenú a vychladnutú tortu polejte citrónovou polevou.
Citrónová poleva: Preosiaty cukor premiešajte s vriacim mliekom, postupne pridávajte citrónovú šťavu a vymiešame dohladka.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.