Orechovo-nugátová torta
19. 8. 2011
Potrebujeme:
Korpus:
10 vajec
270 g práškového cukru
1 PL vanilkovej esencie
3 PL rumu
225 g hladkej múky
150 g maizeny
½ prášku do pečiva
2 vanilkové cukry
3 PL studenej vody
Krém:
400 g svetlého nugátu
375-400 g masla
1 l mlieka
2 balíčky mandľového pudingu
1,5 dl mandľového likéru
Ostatné:
3 PL rumu
Na ozdobu:
200 g mletých vlašských orechov
kandizované višne (12 -16 ks)
Postup:
Vyšľahajte žĺtka s cukrom. Z bielkov, vanilkového cukru, esencie a vody vyšľahajte tuhý sneh, ktorý primiešajte do žĺtkovej hmoty. Primiešajte múku s maizenou, práškom do pečiva a rum. Cesto rozdeľte do 2 tortových foriem s priemerom cm a pečte v rúre pri 180 °C asi 35 min. Korpusy nechajte do druhého dňa vychladnúť. Potom korpusy zarovnajte a prerežte a naplňte krémom.
Krém: Maslo, nugát a likér spolu vyšľahajte kým nevznikne jednoliata hmota. Pudingové prášky uvarte v mlieku a nechajte vychladnúť. Primiešajte do nugátovo-maslovej hmoty. Vrstvite na seba pláty upečeného korpusu pokvapkané rumom a natreté krémom. Bočné steny a vrch torty tiež natrite krémom a posypte mletými orechmi. Jednotlivé rezy torty ozdobte višňami.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.