Pomarančová torta
19. 8. 2011
Čas prípravy: 80 min
Čas varenia/pečenia: 35-40 min
Potrebujeme:
6 vajec
250 g práškového cukru
1 pomaranč
200 g hrubej múky
tuk a hrubá múka
na vysypanie formy
Plnka:
150 g masla
150 g práškového cukru
3 žĺtky
1 pomaranč
100 g olúpaných mandlí
2 PL rumu
1 pomaranč na ozdobenie
30 g mandľových lupienkov
Postup:
Cesto: Dve celé vajcia a 4 žĺtky vymiešajte do peny s práškovým cukrom, pridajte postrúhanú pomarančovú kôru a šťavu z jedného pomaranča. Zo 4 bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý striedavo primiešajte do cesta s preosiatou hrubou múkou. Do vymastenej a vysypanej tortovej formy nalejte Cesto a upečte v mierne vyhriatej rúre asi za 50 min. (v elektrickej rúre pri 170 °C, v teplovzdušnej rúre pri 150 °C, v plynovej rúre pri stupni 3-4)
Plnka: Maslo s cukrom vymiešajte do peny, postupne pridajte žĺtky, postrúhanú pomarančovú kôru, olúpané pomleté mandle a rum. Dobre premiešajte.
Upečené cesto nechajte vychladnúť, potom rozrežte na polovicu a pokvapkajte pomarančovou šťavou. Jeden plát cesta potrite plnkou a prikryte druhým plátom cesta. Aj vrch a boky torty potrite plnkou. Tortu dozdobte pomarančovými mesiačikmi a mandľovými lupienkami.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.