Bryndzová polievka
19. 8. 2011
Potrebujeme:
3 zemiaky
1,5 l vody
1 cibuľa
125 g bryndze
100 ml smotany
3 PL hrubej múky
1 vajce
viazaničku kôpru
soľ
Postup:
Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a vložte do vriacej vody. Pridajte najemno postrúhanú cibuľu a uvarte domäkka. Bryndzu rozmiešajte so smotanou v polievkovom hrnci. Z múky, vajca a zo soli vymiešajte redšie cesto, pomocou vidličky zavarte do polievky k takmer uvareným zemiakom a varte asi 5 min. Do rozmiešanej bryndze za stáleho miešania postupne prilievajte vriaci vývar zo zemiakov spolu so zemiakmi a s cestom. Polievku dochuťte soľou a posekaným kôprom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.