Bylinková polievka
19. 8. 2011
Potrebujeme:
1 strúčik cesnaku
40 g masla
50 g hladkej múky
1 l zeleninového vývaru
1 rožok
2 viazaničky miešaných bylín
1 PL oleja
mleté biele korenie
soľ
Postup:
Cesnak očistite a najemno nakrájajte. Na panvici rozpustite maslo a cesnak v ňom mierne opražte. Zaprášte múkou a za stáleho miešania zalejte vývarom a varte. Čerstvé bylinky umyte, osušte, posekajte, pridajte do vriaceho vývaru a spolu varte. Hotovú polievku rozmixujte a podľa chuti posoľte a okoreňte. Rožok nakrájajte a na oleji prudko opečte. Hotovú polievku ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s opečenými kúskami rožka.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.