Cibuľová polievka
16. 8. 2011
Potrebujeme:
½ kg cibule
5 dkg masla alebo rastlinného tuku
1 l masového vývaru (môže byť aj z kocky)
1/8 l bieleho vína
2 plátky veky
5 dkg syra (najlepšie parmezánu)
Postup:
Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Poduste na tuku v otvorenom tlakovom hrnci. Nalejte na ňu vývar a hrniec uzavrite. Povarte. Potom prilejte víno a ochuťte soľou, mletým bielym korením. Z veky pripravte drobné kocky opečené na tuku. Rozdeľte ich na taniere a zalejte polievkou. Nakoniec posypte strúhaným syrom.
Náhľad fotografií zo zložky Recepty + foto :) POLIEVKY
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.