Drožďová polievka
19. 8. 2011
Potrebujeme:
40 g masti
40 g cibule
40 g čerstvého droždia
20 g hladkej múky
1 ČL mletej červenej papriky
1½ l vody
50 g mrkvy
soľ
mleté čierne korenie
50 g sterilizovaného hrášku
petržlenová vňať
Postup:
Masť rozpustite a speňte na nej nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte droždie a za stáleho miešania opražte. Potom pridajte múku a znovu popražte, pridajte trochu mletej papriky, zalejte vodou. Pridajte umytú, očistenú a pokrájanú mrkvu, osoľte, okoreňte a varte dovtedy, kým zmäkne mrkva.
Do hotovej polievky dajte prehriaty scedený hrášok a pred podávaním posekanú petržlenovú vňať.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.