Francúzska polievka
16. 8. 2011
Počet porcií: 4
Čas prípravy: asi 20 min
Potrebujeme:
2 kaleráby
2 mrkvy
¼ hlávky menšej kapusty
¼ menšej hlávky kelu
2 PL hrášku
2 PL masla
petržlenová vňať
1 párok
mleté biele korenie
soľ
Postup:
Všetku zeleninu umyte. Kaleráb olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Mrkvu oškrabte a nakrájajte na kolieska. Kapustu a kel zbavte hlúbu a narežte na rezance.
V hrnci rozpustite maslo a všetku zeleninu na ňom opražte. Potom ju zalejte 1 l vriacej vody, osoľte a priveďte do varu. Po 5 min. pridajte hrášok a všetko varte takmer domäkka (zelenina by pri podávaní mala a byť chrumkavá).
Párok ohrejte a nakrájajte. Petržlenovú vňať operte , osušte a nasekajte nadrobno. Polievku rozdeľte do misiek, okoreňte štipkou mletého čierneho korenia a posypte vňaťou Pridajte kolieska párku.
Náhľad fotografií zo zložky Recepty + foto :) POLIEVKY
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.