Hovädzia polievka
16. 8. 2011
Potrebujeme:
¾ kg chudého hovädzieho mäsa
bobkový list
2 klinčeky
8 zrniek korenia
soľ
¼ kg zemiakov
1 zväzok mrkvy
1 menší karfiol
1 malá hlávka kapusty
korenie
nasekaná pažítka
petržlenová vňať
Postup:
Mäso vložte do hrnca so ¾ l vody spolu s bobkovým listom, klinčekmi, celým korením a 2 ČL soli. Prikryté varte 20 min. Tvoriacu sa penu zbierajte. Mäso vyberte, vývar preceďte a v čistom vývare varte postupne nakrájané zemiaky 15 min., mrkvu a karfiol 8 min., a rezance kapusty 5 min. Mäso nakrájajte na kúsky, dajte do polievky, osoľte, okoreňte a posypte vňaťou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.