Celozrný chlieb
15. 8. 2011
Potrebujeme:
½ kg polohrubej múky
300 g celozrnnej múky
100 g obilných klíčkov, sezamových semienok, ľanových semienok (aj iné podľa chuti)
sušené droždie na 1000 g múky (dva balíčky)
soľ
1 PL rasce
4 dcl vody
Postup:
Sušené droždie, obe múky, semienka a rascu zmiešajte. Potom pridajte letnú vodu a vypracujte cesto. Cesto musí byť o niečo redšie ako na bežný chlieb a musí sa dôkladne
vymiesiť. Hotové cesto nalejte do 2 plechových foriem (na srnčí chrbát, alebo podobné), ktoré ste vymastili olejom. Povrch môžete posypať sezamovým semenom. Nechajte vykysnúť.
Pečte vo vyhriatej rúre cca 45 min. Po upečení nechajte čiastočne vychladnúť a vyklopte z foriem.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.