Marinované cukety
15. 8. 2011
Potrebujeme:
4 stredne veľké cukety
1 malá chilli paprička
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
100 g múky
100 ml octu
100 ml mäsového vývaru
šťava z 2 citrónov
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Cukety očistite, umyte a nakrájajte na tenké plátky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte postáť asi 10 min. Obaľte múkou a opečte v rozpálenom olivovom oleji. Dajte do formy. Vo zvyšnom oleji opražte cesnak, ktorý ste rozotreli so soľou. Prilejte ocot a mäsový vývar, pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku, ochuťte cukrom a okoreňte. Nalejte na plátky cukiet a posypte petržlenovou vňaťou. Zakryte a dajte na noc do chladničky.
Podávajte s čerstvým sendvičom ako studené predjedlo.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.