Americký chocolate cake (Brownies)
19. 8. 2011
Čas prípravy: 10 min
Čas varenia/pečenia: 65 min
Potrebujeme:
Cesto:
225 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%)
140 g masla
210 g cukru
4 vajcia
4 kopcovité PL polohrubej múky
4 PL kakaového prášku
1,5 ČL kypriaceho prášku
1 vanilkový cukor (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)
4 PL pochúťkovej smotany
Krém:
1,6 dl smotany na šľahanie
260 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%)
Postup:
Rúru si predhrejte na 180 °C. Vo vodnom kúpeli roztopte maslo a čokoládu polámanú na kúsky – miešajte. V mise zmiešajte spolu vajíčka, múku, kakao, práčok do pečiva, vanilku a smotanu - aby bola riedka masa hladká. Pomaličky za stáleho miešania pridávajte roztopené maslo s čokoládou. Vymastite tortovú formu s priemerom 25 cm, alebo vyložte papierom na pečenie. Vylejte cesto do formy a pomaly pečte na 180 °C cca 50 min. Nechajte ho ochladiť, vyberte z formy a prekrojte na dva pláty. 1/3 krému natrite medzi pláty a 2/3 na vrch a po bokoch. Tortu nechajte v chladničke stuhnúť - podáva sa zohriatá na izbovú teplotu, aby krém nebol tuhý.
Krém:
Zohrejte šľahačku a pridajte do nej nalámanú čokoládu. Nechajte ju roztopiť a stále miešajte na miernom ohni. Za občasného miešania ho nechajte ochladiť - krém stuhne (alebo ho dajte ochladiť za stáleho miešania vo vodnom kúpeli)
TIP: Tortu inak nazývajú aj BROWNIES. Keď do torty pichnete špáradlom musí zostať čisté.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.