Biela roláda
19. 8. 2011
Čas prípravy: 120 min
Potrebujeme:
Cesto:
5 vajec
100 g kryštálového cukru
1 PL oleja
150 g polohrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku
džem
Plnka:
3 vajcia
4 PL kryštálového cukru
4 PL polohrubej múky
štipka kypriaceho prášku
2 PL kakaa
100 ml rumu
100 ml jahodového alebo malinového sirupu
džem
Krém:
50 g stuženého tuku Palmarín
50 g práškového cukru
Biela hmota:
130 g sušeného mlieka
130 g práškového cukru
130 g stuženého tuku Cera
čokoládová poleva
Postup:
Cesto: Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, do ktorého postupne pridajte kryštálový cukor, žĺtky a olej. Nakoniec zľahka primiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečte. Upečené cesto zaviňte aj s papierom. Vychladnutú roládu rozviňte, stiahnite z nej papier, potrite džemom a pozdĺž dlhšieho okraja cesta vytvorte z pripravenej plnky valček. Cesto opäť zrolujte.
Plnka: Z bielkov ušľahajte tuhý sneh, do ktorého postupne primiešajte kryštálový cukor, žĺtky a múku so štipkou kypriaceho prášku. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečte. Upečené vychladnuté cesto rozmrvte do misy, pridajte kakao, 3 PL džemu, rum, sirup a spracujte na tuhú hmotu.
Krém: Palmarín s cukrom dobre vymiešajte a touto zmesou natrite povrch rolády.
Biela hmota: Zo sušeného mlieka, práškového cukru a tuku vypracujte tuhšiu hmotu, ktorú vložte do igelitového vrecka (40 cm)a vyvaľkajte. Vrecko (25 cm) z jednej strany rozstrihnite, hmotu preklopte na roládu a mierne pritlačte. Povrch rolády ozdobte čokoládovou polevou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.