Bielková roláda s čokoládovým krémom
19. 8. 2011
Potrebujeme:
Cesto:
6 bielkov
170 g práškového cukru
60 g rozpusteného masla
170 g hrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
Krém:
0,4 l mlieka
2 PL hrubej múky
2 žĺtky
80 g čokolády na varenie
80 g práškového cukru
150 g masla
Postup:
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, pridajte cukor a vyšľaháme na hladkú zmes. Potom do snehu striedavo vmiešajte po lyžiciach maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom. Plech vyložte mastným papierom, rozotrite naň cesto, vložte do vyhriatej rúry a upečte doružova. Cesto aj s papierom zviňte do rolády a nechajte vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahnite papier, potrieme ju krémom, zviňte, vrch rolády potrite zvyšným krémom a vidličkou ozdobte. Na niekoľko hodín dajte na chladné miesto.
Krém: V časti mlieka rozmiešajte múku a žĺtky. Zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor varte za stáleho miešania a keď začne vrieť, prilejte mlieko rozmiešané s múkou a žĺtkami a uvarte hustú kašu. Do ešte teplej kaše pridajte vymiešané maslo a nechajte vychladnúť.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.